Locuri de joacă amenajate în parcuri publice și private

Parcurile și spațiile publice încep să se adapteze noilor tendințe, incluzând în prezent din ce în ce mai multe secțiuni destinate mișcării și sportului in aer liber. Astăzi, o mulțime de orașe se pot lăuda cu locuri de joacă noi și moderne, iar cererea pentru astfel de amenajări este într-o continuă creștere. 

Motivul principal pentru amenajarea unor astfel de spații este unul dovedit: creșterea calității stilului de viață. De ce locuri de joacă în parcurile publice și private? Deoarece petrecem din ce în ce mai mult timp în spații închise, cu jobul sau alte activități descrise de sedentarism. 

De aceea, indiferent de activitățile zilnice, trebuie să ne găsim mereu timpul necesar pentru a ieși cu cei mici la joacă, în aer liber. Iar aceste zone special amenajate reprezintă locul ideal pentru aceste activități relaxante. 

Beneficiile locurilor de joacă în aer liber

Nevoia de recreere în aer liber este una din ce în ce mai acută, mai ales că poate oferi atât de multe beneficii, resimțite chiar de la primele ieșiri atât la nivelul întregului organismu, cât și la nivel interuman.

Dezvoltarea unui loc de joacă propriu pentru siguranța și distracția copilul tău reprezintă un lucru benefic, raportându-ne la tot ceea ce poate presupune dezvoltarea socială a acestuia. 

Într-un mediu dedicat în proporție de 100% jocului, cel mic poate simți că face parte dintr-un grup social cu aceleași interese, format doar din puști de vârste apropiate. 

Premisele pentru interacțiune socială între copii sunt cele ideale, atunci când dorința de joacă reprezintă numitorul comun al tuturor celor care împart cu bucurie perimetrul special amenajat. 

Mai mult decât atât, prin utilizarea echipamentelor dintr-un loc de joacă exterior, copilul poate deprinde abilități noi, precum păstrarea echilibrului, cățăratul, parcurgerea în viteză a unui traseu compus din tot felul de elemente dificile. Toate aceste noțiuni proaspăt întipărite în ADN îi pot fi utile apoi în cadrul altor activități sportive, precum cele de la grădi sau de la școală. 

De asemenea, efortul fizic susținut este asociat unei liste variate de factori, determinanți pentru sănătatea fizică și mentală. Mai multe studii au însumat dovezile privind corelarea activității fizice a copiilor cu sănătatea organismului:

 • îmbunătățește fluxul de sânge prin vene și artere, minimizând astfel riscul dezvoltării unor patologii de natură cardiovasculară;
 • stimulează tranzitul intestinal, dinamica sistemelor respirator și metabolic, precum și arderea depunerilor de grăsime;
 • întărește musculatura la nivelul întregului organism, fortifică elementele sistemului osos și favorizează creșterea în înălțime; 
 • asigură o calitate mult mai bună a somnului și reduce nivelurile de anxietate cu care un copil se poate confrunta, mai ales în cercuri sociale cu care nu este familiarizat;
 • stimulează puterea de concentrare, coordonarea membre-ochi, răbdarea și atenția la detalii etc 

Regulile pe care orice spațiu de joacă trebuie să le respecte

Amplasarea unui loc de joacă trebuie stabilită cu foarte mare atenție, deoarece trebuie luați în calcul foarte mulți factori, precum: 

 • suprafața pământului;
 • nivelul de protecție împotriva vântului și a soarelui;
 • calitatea materialelor;
 • bugetul avut la dispoziție;
 • oferta distribuitorului și prețurile oferite; 
 • costurile cu mentenanța si remedierea avariilor; 
 • nevoia de personal special instruit;
 • capacitatea perimetrului;
 • tematica și estetica spațiului respectiv;
 • clădirile din zonă etc

Mai mult decât atât, parcurile reprezintă alegerea perfectă pentru amenajarea unor locuri de joacă în aer liber, deoarece aceste perimetre trebuie amplasate în medii cu un nivel al poluării cât mai aproape posibil de valorile admise în lege, astfel încât să nu pună în pericol sănătatea copiilor.

Crearea unui loc de joacă exterior presupune împărțirea sa atât pe zone de activități, cât și pe categorii de vârstă, astfel încât să permită accesul pentru cât mai mulți copii, de ani diferiți și cu pasiuni variate. De aceea, un astfel de loc trebuie sa pună la dispoziție echipamente de joacă și elemente care să acopere toată aria din domeniul distracției pentru micuți. 

Proiectul de amenajare completa a unui loc de joaca poate fi dificil și destul de complex. Fie că este unul de interior sau de exterior, perimetrul respectiv trebuie să întrunească un număr mare de criterii pentru a fi complet funcțional. Rolul unei astfel de zone pentru joacă are un rol multiplu: loc de joacă, un spațiu distractiv și compus din elemente interesante, zonă în care copiii sunt în siguranță și pot supravegheați fără probleme de pe margine, arie în care accesul cu animale de companie sau practicarea altor activități sportive sunt interzise, zona în care cei mici pot socializa în voie cu cei de vârsta lor.

Soluții complete pentru amenajarea locurilor de joacă

Locurile de joaca de exterior pot include zone cu tematici diferite, ce oferă experiență de joc unice, astfel încât cei mici și părinții lor să petreacă mai mult timp prețios în perimetrul acestora. Echipamentele noastre pentru terenuri de joacă sunt construite din materiale rezistente în fața elementelor meteo, sau la utilizare de lungă durata. 

Toate produsele Waterboyz pentru amenajarea spațiilor de joacă exterioare în zonele de parc asigură un nivel scăzut de întreținere și dispun de garanție. De asemenea, elementele ce compun structura echipamentelor pentru joacă:

 • sunt realizate din materiale ce pot absorbi cu succes șocurile mecanice; 
 • au un design original, ce nu include muchii sau colțuri ascuțite; 
 • vin însoțite cu elemente de siguranță pentru nivelurile superioare; 
 • asigură stabilitate pe orice tip de plan, prin materiale antiderapante și suporturi de prindere etc  

Avem expertiza necesară pentru a-ți oferi consultanță de specialitate de-a lungul celor mai importante etape ale amenajării unui spațiu de joacă exterior. Echipa noastră de consultanți poate estima costurile unui astfel de proiect, în funcție de nevoi pe care tu le consideri esențiale. 

De asemenea, îți punem la dispoziție pachete de produse pretabile pentru afaceri la cheie, în domeniul locurilor de joacă pentru copii. Nu trebuie decât să ne trimiți schița spațiului, iar noi îți oferim un proiect adaptat premiselor respective, conform viziunii noastre. 

Nu uită cât de importantă este perioada copilăriei pentru dezvoltarea sănătoasă a oricărui individ. Atunci când se joacă în aer liber, copiii sunt mult mai sănătoși, iar o condiție fizică foarte bună are un impact pozitiv asupra tonusului mental. 

Așadar, dacă ai în plan dezvoltarea unui spațiu de joacă într-un parc, Waterboyz îți poate oferi cele mai bune soluții. Îți stăm oricând la dispoziție pentru a construi împreună cadrul perfect pentru momentele frumoase ale copilăriei, la cele mai înalte standarde calitative!


To Top