Avantajele amenajării unui patinoar sintetic, față de unul clasic

Patinoarul clasic este una dintre distracțiile de sezon, datorită căreia copiii - și nu numai ei - așteaptă cu nerăbdare sosirea iernii. Vestea bună este că acum nu mai trebuie să aștepți luni înșir pentru doar câteva săptămâni de distracție, întrucât există alternativa patinoarelor sintetice, care pot funcționa pe tot parcursul anului, indiferent de temperatura de afară.

Adevărul e că un patinoar sintetic prezintă mai multe avantaje față de unul clasic, atât pentru clienți cât și pentru întreprinzătorii care vor să investească într-un astfel de mijloc de distracție.

Indiferent de care parte te poziționezi, noi îți prezentăm aceste avantaje pentru a-ți face o imagine cât mai clară despre patinoarul sintetic.

Se montează și se demontează cu ușurință

Spre deosebire de patinoarul clasic, un patinoar sintetic nu are nevoie de instalații speciale pentru gheață, care sunt destul de costisitoare și necesită permanent întreținere.

În cazul de față, este vorba de montarea unor plăci modulare, care se îmbină asemenea unor piese de puzzle. În mod similar se instalează și mantinela, așa că montarea unui patinoar sintetic este o operațiune care se poate realiza în decurs de câteva ore, în funcție de dimensiunea acestuia.

La fel de ușor se poate și demonta, fără a lăsa urme nedorite în locul în care a fost amplasat, întrucât este vorba de o amenajare 100% ecologică.

Are o durată de viață îndelungată

Patinoarele sintetice sunt produse pe baza celor mai noi tehnologii, având o calitate premium care le garantează o durată de viață de peste 15 ani.

Plăcile modulare sunt autolubrifiante, astfel că senzația de alunecare se menține chiar și după o perioadă îndelungată de utilizare, oferind permanent clienților aceeași senzație pe care o au când patinează pe gheață.

Nu necesită cheltuieli pentru utilități

Un patinoar artificial nu are nevoie de apă, curent și alte utilități, singurele cheltuieli fiind legate de costurile de achiziție, transport și, eventual, închirierea spațiului de amplasare.

Odată instalat, poate fi pus la dispoziția clienților fără a depinde de alți factori și de rețelele de utilități. Așadar, costurile de exploatare sunt minime, mai ales ținând cont și de faptul că plăcile nu se deteriorează ușor și astfel nu necesită reparații sau înlocuire.

Se poate monta oriunde, pe tot parcursul anului

Un patinoar sintetic poate fi instalat chiar și pe plajă, precum și în interiorul mall-urilor sau sălilor de sport. Zona de amplasare trebuie să dispună de niște condiții minime, iar dacă acestea există, patinoarul poate funcționa în orice loc, la interior sau exterior.

Fiind și foarte ușor de transportat, mutarea sa dintr-un loc în altul nu constituie o problemă, așa că  nu este neapărat necesar ca, odată montat, patinoarul sintetic să rămână permanent într-un anumit spațiu.

În acest mod, poate fi pus la dispoziția comunității locale pe tot parcursul anului, însă în același timp îl poți muta pentru a participa la diferite evenimente ocazionale precum târgurile sau bâlciurile.

Reduce riscul accidentărilor

Căzăturile sunt un lucru firesc pe orice patinoar, iar uneori chiar și cei mai experimentați patinatori sunt protagoniștii unor astfel de evenimente. Pe gheață, urmările pot fi destul de grave din cauza suprafeței dure a zonei de impact, însă în cazul patinoarelor sintetice, riscul de accidentări este mai scăzut.

Nu îți poate garanta nimeni că nu vei lua câteva căzături, mai ales dacă ești începător, însă poți fi sigur că nu te vei accidenta grav. Aceasta, deoarece plăcile care formează suprafața de alunecare au nivel ridicat de absorbție a impactului, fiind gândite special pentru a reduce la minim riscul de accidentare.

Contribuie la menținerea unui stil de viață sănătos

Știm cu toții cât de important este să faci mișcare zilnic, nu neapărat pentru siluetă, cât pentru sănătatea organismului. Un patinoar sintetic deschis în timpul verii, sau care funcționează într-un loc intens circulat, este o atracție căreia e greu să-i reziști.

Astfel, chiar dacă nu-și propun în mod special acest lucru, clienții vor face mișcare, având astfel posibilitatea de a arde niște calorii în plus. De asemenea, și amatorii de mișcare vor fi tentați să mai schimbe atmosfera de la sală sau de pe ternul de sport cu cea de pe patinoar.

Nu în ultimul rând, un patinoar sintetic oferă posibilitatea practicanților de sporturi pe gheață să se antreneze eficient pe tot parcursul anului, având în vedere că un patinoar clasic necesită costuri mari pentru a fi menținut permanent în funcțiune. Totodată, în acest mod, tot mai mulți copii vor fi atrași către aceste sporturi, având șanse mari să ajungă hocheiști sau patinatori de performanță.

Mai trebuie precizat că  un patinoar sintetic se poate dovedi o afacere profitabilă, dar și o sursă ocazională de câștig. Astfel, ai posibilitatea să închiriezi un patinoar sintetic pentru diferite evenimente private sau pentru a participa la diverse târguri și bâlciuri, unde să percepi o anumită taxă de acces. De asemenea, dacă administrezi un loc de joacă la exterior, un patinoar sintetic poate fi adăugat celorlalte mijloace de distracție existente aici.

Nu trebuie să-ți faci griji nici pentru celelalte accesorii necesare, precum patinele și rastelurile aferente, soluțiile de întreținere și curățare sau gardul împrejmuitor, pentru că toate acestea vin în pachetul de amenajare a patinoarului sintetic.

La Waterboyz.ro îți oferim cele mai bune patinoare sintetice ecologice, pe care le poți comanda sau închiria la prețuri avantajoase.


To Top