Amenajari locuri de joaca pentru parcuri publice si private

   Parcurile si spatiile publice incep sa se adapteze noilor tendinte, amenajand sectiuni destinate miscarii si sportului in aer liber. Zonele incep sa devina tot mai multe, interesul pentru joaca in aer liber fiind din ce in ce mai mare. O serie de orase se pot lauda cu locuri de joaca noi si moderne, iar cererea pentru astfel de amenajari este in crestere. Motivul principal pentru amenajarea unor astfel de spatii este unul dovedit: cresterea calitatii vietii. De ce locuri de joaca in parcurile publice si private? Cei mai multi dintre noi petrecem foarte mult timp in interior prin munca, dormit, activitati diverse si indiferent de activitatile noastre zilnice, trebuie sa iesim mereu cu cei mici la joaca in aer liber. Nevoia de recreere in aer liber este una din ce in ce mai acuta, mai ales ca ne poate oferi atat de multe beneficii. O mare parte dintre noi nu avem timpul sau banii necesari sa mergem la o sala de sport.

   Crearea unui loc de joaca pentru copilul dumneavoastra este un lucru benefic in tot ceea ce presupune dezvoltarea sociala a acestuia. Amplasarea unui loc de joaca trebuie stabilita cu foarte mare atentie deoarece trebuie luati in calcul un numar mare de factori precum suprafata pamantului, nivelul de protectie impotriva vantului si al soarelui, precum si cladirile ce sunt in zona, deoarece locul de joaca trebuie sa fie amplasat intr-un mediu care sa nu puna in pericol sanatatea copilului dumneavoastra, asadar parcurile reprezinta alegerea perfecta.

   Crearea unui loc de joaca presupune impartirea lui atat pe zone de activitati cat si pe categorii de varste, deaoarece acest loc va pune la dispozitie echipamente de joaca si elemente care sa acopere toata aria din domeniul distractiei pentru copii, indiferent de varsta acestora.

   Activitatea fizica este influentata de multi factori. Mai multe studii au insumat dovezile privind corelarea activitatii fizice a copiilor cu sanatatea organismului. Sansele de a face miscare la scoala, pe care tineretul le are, sunt doar in timpul orelor de educatie fizica, in timpul pauzelor si dupa orele de scoala, iar locurile de joaca le ofera aceasta oportunitate si totul doar prin joc.

   Proiectul de amenajare completa a unui loc de joaca poate fi dificil si destul de complex. Fie ca este unul de interior sau de exterior locul de joaca trebuie de joaca trebuie sa intruneasca un numar mare de criterii pentru a fi complet functional. Acesta trebuie sa indeplineasca functia unui spatiu de joaca si pentru copii, un spatiu distractiv, un loc unde copiii sunt in siguranta si unde sa poata socializeze in voie cu cei de varsta lor.

   Locurile de joaca de exterior pot avea o zona cu o anumita tematica, cu o experienta unica de joc, care sa faca dornice familiile de a petrece mai mult timp pe zona respectiva. Echipamentele noastre pentru terenuri de joaca sunt construite din materiale rezistente care rezista elementelor si utilizarii grele. Toate produsele noastre au un nivel scazut de intretinere si dispun, desigur, de garantie.

   Nu uitati cat de importanta este perioada copilariei si cat de importanta este ca copiii sa se joace in aer proaspat, dezvoltand astfel starea lor fizica care contribuie atat de mult la sanatatea lor! Pentru ei, distractia este cea mai importanta, mai ales cand soarele este inca pe cer.

To Top