Design-ul locului de joaca in functie de locatie

   Crearea unui loc de joaca pentru copilul dumneavoastra este un lucru benefic in tot ceea ce presupune dezvoltarea sociala a acestuia. In momentul in care s-a optat pentru un loc de joaca exista anumiti factori ce trebuie luati in calcul. Primi pasi si cei mai importanti tin de amplasarea locului de joaca si de designul acestuia.

Amplasarea unui loc de joaca

   Amplasarea unui loc de joaca trebuie stabilita cu foarte mare atentie deoarece trebuie luati in calcul un numar mare de factori precum suprafata terenului, nivelul de protectie impotriva vantului si al soarelui, precum si cladirile ce sunt in zona, deoarece locul de joaca trebuie sa fie amplasat intr-un mediu care sa nu puna in pericol sanatatea copilului dumneavoastra.

Design

   Cat despre design, cand luam in calcul acest aspect facem referire la felul in care va arata per ansablu intregul proiect. Stabilirea designului potrivit are la baza crearea unui spatiu functional, un spatiu care sa indeplineasca toate conditiile pe care un loc de joaca ar trebui sa le îndeplineasca si care sa corespunda standardelor de siguranta in vigoare. Desi pare un lucru destul de simplu de facut, un astfel de proiect trebuie tratat cu seriozitate deoarece trebuie sa fie un spatiu care sa le ofere celor mici siguranta si totodata sa fie pe placul lor.

   Crearea unui loc de joaca presupune impartirea lui atat pe zone de activitati cat si pe categorii de varste, deoarece acest loc va pune la dispozitie echipamente de joaca si elemente care sa acopere toata aria din domeniul distractiei pentru copii, indiferent de varsta acestora.

   In functie de locatia care va fi aleasa pentru amenajarea locului de joaca, design-ul va diferi de la caz la ca, pornind de la materialele care se vor folosi pentru a acoperi suprafata de siguranta, la covoarele sau pavimentele folosite, si pana la echipamentele de joaca si materialele din care sunt confectionate acestea.

   Design-ul unui loc de joaca tine foarte mult si de tipul de loc de joaca pentru care se va opta, daca va fi unul de interior sau unul de exterior. Diversitatea elementelor ce vor intra in designul locului este direct proportional cu numarul de activitati pe care copiii le pot desfasura si de care se pot bucura in timpul lor liber. Echipamentele integrate pot fi echipamente obisnuite in acest domeniu, insa mereu puteti opta pentru tot felul de noutati din industria de joaca pentru copii care sa le starneasca acestora entuziasmul si gradul de divertisment.

   Proiectul de amenajare completa a unui loc de joaca poate fi dificil si destul de complex. Fie ca este unul de interior sau de exterior locul de joaca trebuie sa indeplineasca un numar mare de criterii pentru a fi complet functional. 

To Top