E profitabil sau nu sa deschizi un loc de joaca?

Din culisele unei afaceri cu loc de joaca – pentru cei ce se intreaba daca e profitabil sau nu sa deschida un loc de joaca

   Crearea unui loc de joaca ca si afacere poate parea un lucru destul de greu de realizat si desigur ca poate fi o procedura destul de complexa insa este una la mare cautare in zilele noastre. Un loc de joaca poate fi o afacere la cheie foarte profitabila daca este foarte bine gandita si trebuie sa recunoastem ca este acel gen de business unde se imbina foarte bine utilul cu placutul. Nu exista o varianta mai buna de a-ti rotunji veniturile si de a te distra in acelasi timp. Desigur, ca in infiintarea unui loc de joaca nu vor fi toate lucrurile simple cum ne-am dori sa credem, insa este un lucru realizabil.

   Ceea ce este foarte important este faptul ca acest domeniu are in centrul lui copiii, carora trebuie sa li se ofere atat modalitati de distractie, cat si siguranta de a se desfasura in mediul respectiv. Un loc de joaca este o alta varianta pentru copii de a-si sarbatori aniversarile, este un loc in care parintii stiu ca copiii lor se pot juca in siguranta si unde vor avea cat mai multe variante de a-si petrece timpul liber.

Acest tip de afacere are 4 pasi mari de care trebuie sa se tina cont.

   In primul rand cel mai important pas il reprezinta actele ce trebuie obtinute pentru functionarea in norme legale ale locului de joaca, precum si certificatele de garanţie pentru produsele alimentare destinate copiilor.

   De asemenea, trebuie mare atentie referitor la bugetul alocat jucariilor si accesoriilor, acestea venind cu recomandarea de a fi cat mai de calitate.

   Spaţiul de joaca si amplasarea acestuia. Amplasarea unui spatiu de joaca trebuie sa fie intr-o zona comerciala, fie ca vorbim de spatiu de joaca de interior sau exterior. Se recomanda deschiderea unui loc de joaca in zonele populate, unde numarul copiilor este ridicat, deoarece ei sunt clientii care va vor asigura castigul.

   Angajatii firmei – la locurile de joaca este nevoie de persoane pentru supravegherea copiilor precum si pentru celelalte servicii precum pregatirea mesei, mascote, muzica, foto etc.).

   Ca orice alta afacere, este nevoie de investitii deoarece trebuie achizitionate tot felul de echipamente care sa asigure distractia celor mici precum tobogane, saltele gonflabile, echipamente de catarat, piscine cu bile sau structuri modulare, trambuline, etc..  Pentru a avea castiguri cat mai mari trebuie sa creati un loc de joaca cu cat mai multe echipamente de joaca care sa ii atraga pe cei mici. De asemenea, spatiul trebuie sa aiba un aspect care sa placa din punct de vedere vizual. Se pot folosi tot felul de panouri colorate, baloane, toate cat mai colorate, decoratiuni tematice din care sa reiese jungle, corabii cu pirati, etc.

   La locurile de joaca, in general, parintii lasa copiii sub supravegherea personalului, insa multi dintre ei prefera sa stea si sa ii astepte pe cei mici. De aceea, multi adopta ideea  de a amenaja o camera special pentru adulti, unde acestia sa ii poata astepta pe cei mici in liniste si totodata sa ii supravegheze pe acestia prin peretii de sticla ce formeaza camera de asteptare.
Spunem ca un loc de joaca poate reprezenta o buna sursa de venit deoarece acesta este perfect pentru organizarea unui eveniment precum o aniversare, o serbare sau orice alt eveniment ce ii are in centru pe copii.  Totodata, echipamentele din dotare pot fi inchiriate doritorilor de organizare a unui eveniment, daca doresc ca acesta sa aiba loc in incinta domiciliului lor. Pot opta pentru o trambulina, un tobogan sau pentru o piscina cu bile, acestea fiind unele dintre jocurile preferate de catre cei mici.

   Intradevar este greu sa lucrezi cu copiii, insa daca ai rabdare si iti place ceea ce faci, cu siguranta o astfel de afacere poate deveni una de success. Pe langa faptul ca veniturile vor creste, ai ocazia de a petrece clipe cu adevarat distractive, deoarece nu este nimic mai placut decat sa iti petreci timpul alaturi de copii si sa va distrati impreuna.

   Cine spune ca joaca nu poate deveni un anumit stil de viata, care sa iti asigure totodata viitorul din punct de vedere financiar?

To Top