Oportunitatea deschiderii unui centru educational (de stiinta prin joaca) pentru copii

Exista locuri de intalnire penru micii iubitori de stiinta care descopera cum prin joaca pot deveni mai inteligenti, si prin intermediul diverselor jocuri chiar mici savanti.

Curiozitatea copiiilor si interesul de care dau dovada sunt acele motive pentru care ne dorim o oportunitate de a deschide un centru educational de stiinta pentru copiii, prin joaca. Jocurile reprezinta cea mai usoara metoda prin intermediul careia ii poti capta atentia unui copil si cu ajutorul carora il poti invata o multime de lucruri noi. Scopul unui astfel de proiect, de stiinta prin joaca, este acela de a infiinta o scoala cu caracter educativ care sa le ofere posibilitatea copiiilor inca de la varste foarte fragede sa isi descopere indemanarile.

Obiectivele noastre sunt acelea de a asigura activitati educationale pentru copiii de diferite varste intr-un cadru adecvat. Jocuri precum pompele de apa, vulcani care erup, jocuri de genul sistemelor planetare ce se misca, sunt jocuri ce la ofera acestora nste principii fizice de baza, tipul de jocuri ce le starneste interesul si le capteaza atentia. Ne dorim un centru in care sa fim aproape de acesti copii la fiecare pas pentru a ii indruma in fiecare moment in care au nevoie. Se vor juca impreuna si totodata vor socializa, formandu-se unii dupa ceilalti. Vor participa la jocuri de grup precum jocuri in care copiii vor pompa apa, iar aceasta va iesi la suprafata, vor avea jocuri cu animale, cu vase comunicante, jocuri din care vor avea ce invata. Vor avea jocuri pe care le va fi greu sa le inteleaga precum un vulcan ce erupe, un joc ce le va starni curiozitatea si ii va ambitiona sa se concentreze spre a intelege care sunt principiile care duc la o astfel de actiune.

Un centru educational este benefic din toate punctele de vedere in cresterea si educatia unui copil. Acesta presupune promovarea unei educatii adecvate pentru copii, creste accesibilitatea acestora la o educatie diferita, cu un nou concept, mult mai usor, insa cu un grad mai mare de eficienta. Creierul unui copil trebuie stimulat continuu. In general, cu cat este mai mic un copil cand este supus la diverse activitati educationale, cu atat mai mari sunt sansele ca efectele sa fie mai semnificative si de durata.

Copiii au nevoie de acces la un numar cat mai mare de informatii. Si nu prin intermediul de genul celor oferite de canalele media. Ei au nevoie sa invete cat mai multe lucruri noi prin intermediul activitatilor la care vor lua parte. Activitati ce pot fi oferite de catre un centru educational a carui prioritate o reprezinta copiii si dezvoltarea lor pe toate planurile.

To Top