Tartanul – inovația în materie de siguranță și estetică!

În momentul în care alegem pavimentul pentru locurile destinate copiilor, trebuie să luăm în calcul mai mulți factori. Dorim să vă ajutăm în alegerea celei mai potrivite opțiuni pentru dumneavoastră, așa că vă vom prezenta beneficiile și diferențele dintre tipurile de paviment pe care vi le punem la dispoziție!

Pentru noi, contează aspectul estetic foarte mult, însă considerăm că siguranța celor mici trebuie să se afle în prim-plan. Locurile de joacă pot fi pavate cu nisip, pietriș, gazon sau tartan. Tartanul a devenit un must-have al locurilor de joacă tocmai datorită acestor lucruri, deoarece reușește cu succes să împletească aspectul jucăuș și atrăgător pentru cei mici cu cel mai înalt nivel de siguranță, ideal pentru aceștia. Waterboyz recomandă tartanul deoarece considerăm că acesta este alegerea cea mai potrivită din toate punctele de vedere.

Cel mai important beneficiu al pavimentului realizat din tartan este proprietatea acestuia anti-traumă. Materialul are un grad de elasticitate ridicat, ceea ce atenuează căderile celor mici. După cum bine știm cu toții, copiii dispun de energie nelimitată și adoră să alerge, să țopăie și să realizeze tot soiul de giumbușlucuri în locurile de joacă, activități ce duc la căzături frecvente, împiedicări și accidente. Ne dorim să creăm spații sigure pentru prichindei, ce încurajează distracția și oferă părinților certitudinea că cei mici se află în siguranță.

Tartanul turnat este renumit pentru multitudinea de posibilități estetice pe care o oferă! Se pot crea diferite modele, în funcție de tematica locului de joacă. De la curcubee, floricele și forme marine, la forme geometrice, jocuri precum șotron sau X și 0. Dispune de o gamă variată de culori, precum roșu, verde, galben, albastru, portocaliu, maro, acestea fiind vibrante și nedecolorându-se în timp.

Există și o variantă mai accesibilă a tartanului turnat, mai exact dalele. Dalele din tartan sunt disponibile, de asemenea, într-o gamă variată de culori (negru, roșu, galben, verde, portocaliu, maro) și se pot crea diferite pattern-uri în funcție de dorințele dumneavoastră. Acestea sunt rezistente la intemperii, la razele UV și la uzura intensă. Prezintă o suprafață impermeabilă, antiderapantă și dură, suportând greutăți mari, însă fiind fină la atingere și dispunând de gradul ideal de elasticitate pentru atenuarea căzăturilor.

Alegerea grosimii tartanului, fie că este vorba despre tartan turnat sau despre dale din tartan, este de asemenea un aspect foarte important. Cu cât elementele de joacă sunt mai înalte, cu atât tartanul trebuie să fie mai gros, conform normelor europene de siguranță. Grosimea tartanului determină gradul acestuia de atenuare a impactului cu solul.

Un alt avantaj ce considerăm că merită a fi menționat este modul foarte ușor de întreținere a unui paviment din tartan turnat sau dale de tartan. Acesta trebuie doar măturat sau periat și eventual spălat prin jet de apă sau șters cu lavete umede.

Alegerea tipului de tartan potrivit pentru dumneavoastră se face în funcție de mai mulți factori. De exemplu, dacă vă doriți un spațiu finalizat în timp record și cu costuri reduse, dalele de tartan sunt alegerea potrivită. Dacă doriți, însă, un design complex, cu desene și o gamă de culori mai diversificată, atunci tartanul turnat este ideal.

Waterboyz vă pune la dispoziție atât tartan turnat cât și dale din tartan, de diferite grosimi și culori și oferă consultanță specializată ce vă poate ajuta să aflați mai multe informații despre acest paviment inovativ. Contactați-ne pentru a face împreună alegerea potrivită!

 

To Top