Sală de gaming arcade: jocuri must-have pentru business-ul tău

Istoria sălilor de jocuri este marcată de un capitol care a schimbat radical imaginea întregii societăți: perioada de glorie a jocurilor de tip arcade. 

La începutul anilor ‘70, acestea au revoluționat ideea de “distracție”, iar jocuri precum Pac-Man, Asteroids sau Space Invaders au devenit simbolurile unei industrii ce avea să cunoască peste decenii o dezvoltare mai mare chiar și decât cea a cinematografiei: industria de gaming

În prezent, sălile de jocuri electronice de tip family se bucură de un nou val de popularitate, aducându-i mai aproape pe unii de ceilalți, într-un cadru ideal pentru socializare. Și ca orice alt concept retro, reinventat în percepția colectivă, aceste spații sunt astăzi extrem de cool. 

Ești tentat să investești într-o sală cu jocuri arcade? Vezi care sunt avantajele unei astfel de locații în era gaming-ului online și ce aparate nu trebuie să lipsească din portofoliul tău. 

CUPRINS: 

1. O scurtă istorie a sălilor de jocuri arcade

2. Cele mai mari avantajele ale sălilor de jocuri arcade 

3. Jocuri must-have pentru sala ta de gaming arcade

1. O scurtă istorie a sălilor de jocuri arcade

Perioada cuprinsă între a doua parte a anilor ‘70 și începutu următorului deceniu reprezintă intervalul de timp în care industria jocurilor de tip arcade a cunoscut un puternic avânt, odată cu progresele tehnologice uimitoare, realizate pe zona de gaming. 

1.1. Limitările primelor tehnologii de gaming

Chiar daca astăzi, grafica, SFX-urile și dinamica jocurilor de tip arcade pot părea de-a dreptul rudimentare pentru cei familiarizați cu simulatoarele VR sau cu alte soluții hardware-software de ultimă generație, în acei ani, au reprezentat tehnologii cu un potențial de business uriaș.

Acest lucru este cu atât mai important de reținut, în condițiile în care existau foarte multe limitări, privind: grafica vectorială, memoria disponibilă, viteza de rulare a unui joc arcade sau puterea de procesare a calculatoarelor utilizate în scrierea liniilor de cod. 

Chiar și în astfel de condiții, acestea au surprins o lume întreagă prin dinamica surprinzătoare, pe care tehnologia le-o punea la dispoziție gamerilor. “Jocul” devenea un concept 2.0, total diferit față de ceea ce reprezenta pentru societate, cu doar câțiva ani în urmă.

1.2. Cele mai populare jocuri arcade din istorie 

Odată cu formarea unei adevărate culturi a jocurilor video arcade în societatea de peste Ocean, din ce în ce mai mult dezvoltatori au început să ofere soluții de gaming interactive, cu obiectivul de a-și consolida poziția de lider, pe o piață cu potențial, dar descrisă de o concurență acerbă. 

Competitivitatea a fost de bun augur pentru întreaga comunitatea de gaming, deoarece unele dintre cele mai populare jocuri arcade ale acelei perioade au avut un impact atât de mare pentru societate, încât și astăzi reprezintă simboluri pentru acest domeniu: 

 • Pong (1972)
 • Space Invaders (1978) 
 • Asteroids (1979)
 • Pac-Man (1980)
 • Frogger (1981)
 • Galaga (1981)
 • Donkey Kong (1981) 
 • Dig Dug (1982) 
 • Street Fighter II (1992)

1.3. Declinul perioadei de apogeu a jocurilor arcade

Odată cu apariția consolelor Sega, PlayStation și Nintendo de la începutul anilor ‘90, gamerilor li s-a permis accesul acasă de jocurile preferate. Mai mult decât atât, noile tehnologii de dimensiuni reduse ofereau o gamă mult mai extinsă de jocuri, în condițiile în care soluțiile arcade erau pe cât de voluminoase, pe atât de limitate, din punct de vedere al ofertei. 

Începutul anilor 2000’ au reprezentat finalul perioadei de glorie a jocurilor arcade, odată cu popularizarea calculatoarelor personale și dezvoltarea unui nou segment al industriei de gaming. Sălile de jocuri pe calculator sau consola au luat locul arenelor arcade, însă jocurile celebre in anii ‘70-’80 au rămas în inimile celor din primele generații de video gameri. 

În ultimii ani, sălile de gaming cu jocuri arcade au redevenit un punct de interes pentru tineri și familii, popularitatea acestora bazându-se în prezent pe o serie de avantaje.


2. Cele mai mari avantajele ale sălilor de jocuri arcade 

Ideea unei investiții într-o sală cu jocuri arcade poate oferi beneficii variate:

2.1. Spațiu inedit pentru socializare și joacă 

Nevoia de socializare a tinerilor reprezintă un adevăr pe care nimeni nu îl poate contesta. Privind mai departe de prejudecata conform căreia interacțiunea se realizează în prezent doar în mediul online, este important de înțeles că puștii caută spații care să le stimuleze dorința de afirmare, nevoia de a explora și pasiunea pentru timpul petrecut alături de colegi sau prieteni. 

2.2. Aerul cool al unei săli de joc retro 

Orice tehnologie retro poate trece fără probleme testul coolness-ului, atât timp cât este regândita pentru segmentul de vârstă 18-30. Jocurile arcade reprezintă un exemplu excelent, în acest sens, iar o astfel de sală poate deveni locul ideal în care trebuie să fii văzut. De aceea, Instagram sau TikTok pot oferi unui astfel de spațiu retro prospețimea specifică noilor generații. 

2.3. Zona de refugiu ideală într-un centru comercial 

Sălile arcade din zona cu jocuri a unui mall pot reprezenta locul perfect pentru cei aflați la cumpărături, însă dornici să facă o pauză binemeritată. Accesul facil la jocuri simplu de înțeles și prețul convenabil, achitat pentru câteva zeci de minute de distracție, sunt argumentele de bază pentru deschiderea unei săli arcade într-un astfel de perimetru. 

2.4. Mai multe opțiuni pentru părinții de copii mici

Copiii sunt fascinați de tehnologie și jocuri online, însă din această cauză, părinții se pot confrunta cu o serie de probleme: grija referitoare la sedentarism, nevoia de a petrece timp alături de micuții lor, bucuria de a-i vedea fericiți pe aceștia. Jocurile arcade pot oferi răspunsuri pe măsura acestor nevoi, de aceea, reprezintă o destinație ideală pentru familii tinere. 

2.5. Nevoia unui număr redus de angajați 

Administrarea unei astfel de locații implică nevoia de recrutare a unui număr mic redus de angajați, instruiți sa ofere asistență celor care vor să afle cum se utilizează un joc de tip arcade, alături de alte activități specifice locului de muncă pe care îl ocupă. 

În privința serviciilor de mentenanță și service, Waterboyz îți oferă asistența tehnică necesară într-un astfel de business de care ai nevoie: asigurăm echipamente moderne made în EU, piesele de schimb necesare în proces, precum și personal specializat pe astfel de lucrări.  


2.6. Experiență inedită pentru gameri  

Dinamica jocurilor de tip arcade este unică și nu poate fi reprodusă cu ajutorul unui setup de gaming modern. Texturile și cromatica butoanelor clasice de pe panoul de comandă, SFX-urile cu aer retro, poziția avută de jucător în fața aparatului și atmosfera generală din locația respectivă construiesc o experiență cu un farmec aparte. 


3. Jocuri must-have pentru sala ta de gaming arcade

Pentru ca o sală de jocuri electronice tip arcade cu fise sau jetoane să aibă succes chiar de la inaugurare, îți oferim mai jos o serie de recomandări esențiale. Produsele din categoriile următoare pot fi comandate online din oferta noastră actualizată.  

3.1. Jocuri arcade clasice 

Aceste aparate oferă experiența unică a jocurilor arcade pixelate din anii ‘80, garantând momente de distracție atât puștilor care le utilizează pentru prima dată, cât și adulților nostalgici. Structura unui astfel de joc este robustă, iar grafica 2D și SFX-ul au un aer retro special. 

Jocurile arcade din oferta noastră, alături de alte jocuri video si simulatoare clasice, pot recrea atmosfera unei săli de jocuri în care gamerii sunt mult mai conectați la dispozitivele respective, comparativ cu terminalele desktop sau consolele video de ultima generație.

Recomandări jocuri arcade

 • Arcade Game Mix - oferă-le clienților posibilitatea de a cunoaște o lume a jocurilor video 100% diferită față de experiențele cu care sunt obișnuiți în prezent. 
 • Jurassic Park Arcade™ - un joc arcade de aventură, cu o grafică uimitoare și o poveste structurată pe 9 niveluri, de-a lungul căreia gamerii trebuie să salveze peste 30 de specii de dinozaur. 
 • The Walking Dead AMC Arcade - seria TV The Walking Dead a fost, în sfârșit, transformată și în joc video; utilizând un controller autentic, jucătorii trebuie să se lupte cu fiecare zombie și să salveze oamenii aflați în pericol.
 • Injustice Arcade - joc arcade cu supereroii preferați de generații întregi, cu butoane în culori și forme clasice, ce contribuie la farmecul unei astfel de experiențe. 

3.2. Jocuri tip Redemption

Studiile arată că jocurile de tip Redemption aduc încasări mai mari cu 30%, comparativ cu jocurile clasice cu fise. Aparatul eliberează tichete la fiecare joc, indiferent de timpul petrecut de utilizator jucându-se. Copiii colectează aceste tichete și apoi le introduc într-un aparat de tip “ticket eater”, ce oferă garantat micuților tot felul de premii interesante. 

 • animale de pluș 
 • huse de telefoane 
 • jucării și jocuri etc 

Beneficii pe care le oferă produsele din categoria Redemption Games: 

 • consum de curent electric redus 
 • încasări lunare mult mai mari 
 • simplitate în utilizare. 

Recomandări redemption games:

 • Prize Cabinet - acest aparat îmbină scanarea tichetelor, selectarea și preluarea premiilor de către client, fără a fi nevoie de ajutor suplimentar, reprezentând astfel o modalitate mult mai ușoară de a gestiona fluxul de surprize oferite.
 • Ninja Challenge - joc de aruncări similar cu cele de la carnavaluri; jucătorii aruncă o steluță ninja (shuriken) pentru a lovi mai întâi țintele secundare, apoi pe cele din centru, astfel încât să obțină punctaj maxim. Pentru a reuși, trebuie să câștige timp bonus.
 • Pizza Express - jocul oferă o combinație fantastică de jocuri video și gameplay mecanic; grafica formată din animații uimitoare este afișată pe un monitor de 50"; cu peste 20 de ingrediente care pot fi puse pe pizza, există sute de combinații câștigătoare. 
 • The Capsule Show - acest joc de îndemânare interactiv oferă o mulțime de premii; bazat pe echilibru și atenție, The Capsule Show este ușor de utilizat, dar foarte palpitant, făcându-i până și pe cei mai noi jucători să petreacă ore în șir în fața sa.

Descoperă întreaga ofertă de jocuri tip Redemption pe care ți-o punem la dispoziție!

În concluzie, sala de jocuri arcade este un business cu potențial foarte ridicat, deoarece le oferă  gamerilor un cadru unic pentru a socializa și a se juca. O astfel de locație poate fi inaugurată într-un centru comercial, pe o arteră pietonală sau într-un campus studențesc. 

Aparatele de tip arcade îmbină aerul retro al jocurilor din anii ‘70-80 cu tehnologiile moderne, astfel încât produsele de ultimă generație surprind printr-o grafică mult mai bună, butoane flexibile și mai rezistente, dar și printr-o viteză de rulare net superioară. 

Jocurile de tip Redemption oferă beneficiul unor câștiguri mai mari cu aproximativ 30%, comparativ cu alte jocuri activate prin jetoane sau fise. Tichetele de joc sunt oferite oricărui utilizator, indiferent de durata unei runde de joc. 

Consulta oferta noastră de produse pentru sala ta de gaming arcade și nu ezita să ne ceri sfatul, dacă ai nevoie de o recomandare. Contactează-ne chiar acum, pentru a ne cunoaște mai bine, astfel încât să descoperim împreună soluțiile potrivite pentru obiectivele tale de business!


To Top