Air Hockey - printre cele mai profitabile jocuri electronice. Care sunt celelalte?

Jocurile electronice de tip “1 vs 1” le permit jucătorilor să se bucure de timp liber împreună, distrându-se într-un spațiu cât se poate de real, departe de smartphone, laptop si televizor. Astfel, ideea de “socializare” capătă din nou sens, într-o societate complet digitalizată. 

Dacă vorbim despre amenajarea unei săli cu jocuri electronice sau de tip arcade, n-am putea omite una dintre cele mai profitabile soluții de gaming dintr-un astfel de spațiu: jocurile Air Hockey. Află ce beneficii asigură, cum se joacă și ce alte jocuri atrag le fel de mult interes. 

Ce este un joc Air Hockey?

Air Hockey este un joc electronic foarte popular în zonele de tip Game Center, din marile centre comerciale. Se joacă exclusiv în sistem “1-vs-1”, iar principalul scop al unui meci este de a învinge adversarul, prin atingerea unui anumit număr de puncte marcate înaintea sa. 

Așadar, finalul unei partide nu este condiționat de timp, ci de abilitatea jucătorilor de Air Hockey, sau de strategia pe care aceștia o construiesc în timp real, astfel încât să profite de un anumit dezavantaj al jucătorului advers. 

DESCOPERA JOCUL AIR HOCKEY ANGRY PUCK

De ce se numește jocul “Air Hockey”?

Dacă ți-ai petrecut copilăria sau adolescenta în săli cu jocuri electronice de tip arcade cu fise sau jetoane, ai jucat Pong cel puțin o dată, acesta fiind unul dintre numele emblematice pentru industria de gaming, din perioada romantica a industriei (anii ‘70-’90). 

Din punct de vedere al dinamicii, Air Hockey este foarte asemănătorul cu jocul arcade Pong, numindu-se astfel datorită elementelor de joc specifice:

  • Suprafața de joc - netedă, lucioasă și foarte alunecoasă, ce permite o fricțiune cât mai redusă a pucului și un control scăzut asupra acestuia; 
  • Orificiile de aer - ce permit o deplasare (de multe ori) autonomă a pucului față de acțiunile propriu-zise ale jucătorilor, astfel că fiecare punct disputat oferă propria doză de dinamism; 
  • Pucul - element de joc ce mai poate fi întâlnit doar în hockey-ul clasic, utilizat pentru a înscrie puncte valoroase în poarta adversarului; 
  • Mini-crosele - elemente cu care se lovește pucul către zona adversă, sau se stopează lovituri plasate de adversar, cu scopul de a marca. Au un design adaptat mâinii, asemănător cu un joystick. 
  • Mantele mesei de AIr Hockey - asemănătoare celor ce împrejmuiesc terenul clasic pe gheață, determinante pentru traiectoriile avute de puc, în urma loviturilor aplicate de jucători. 

DESCOPERĂ JOCUL NINJA HOCKEY 6FT

Cum se joacă Air Hockey? 

Acest joc electronic propune un gameplay simplu de înțeles:

  • jucătorii trebuie să marcheze un total de puncte (3 - 5 - 7, în funcție de setări), înaintea adversarului; pentru a marca, pucul trebuie lovit spre poarta cealaltă, astfel încât să cadă în orificiul acesteia; 
  • pentru manevrarea pucului pe masa de air hockey, sunt utilizate exclusiv cele două crose din plastic; traiectoriile de puc pot fi orientate direct spre poarta adversă, ori cu ajutorul mantelor (atât cele de pe laterale, cat și cele de pe linia porții); 
  • după marcarea unui punct, pucul este repus automat în joc, prin sistemul electronic al jocului; semnalele acustice și luminoase pot semnaliza atât momentele în care s-a înscris, cât și începerea / finalul unei partide de air hockey;
  • în cazul în care pucul părăsește suprafața de joc, acesta va fi repus manual în spațiul destinat partidei, la mijlocul terenului; orificiile de aer vor influența apoi traiectoria sa, către una dintre cele doua jumătăți; va fi lovit de jucătorul care are poarta în jumătatea de tranzit a pucului.
  • de asemenea, jucătorii au voie să lovească pucul doar atunci când acesta se află în jumătatea aferenta porții pe care o apără; nu este permisă decât o singură lovitură; în cazul unor erori voluntare, pucul este repus în joc de la jumătate, sau se poate considera punct marcat, în funcție de regulile suplimentare, stabilite de comun acord.  

DESCOPERĂ JOCUL AIR HOCKEY BIG WAVE

Ce beneficii asigură acest joc? 

Air Hockey face parte din categoria de jocuri electronice cu teme sport. Popularitatea sa foarte mare se bazează pe o serie de beneficii clare, observate atât de jucători, cât și de administratorii sălilor. Iată care sunt acestea: 

Este un joc foarte dinamic, ce stimulează viteza de reacție în timp real, capacitatea de a stabili o strategie raportată la stilul de adversarului, coordonarea brațe-ochi, precum și musculatura întregului corp. 

Air Hockey se recomandă atât copiilor, cât și persoanelor adulte, fiind un joc ideal pentru a socializa prin joc. Mai mult decât atât, efectele vizuale și audio, susținute de elementele specifice jocului de air hockey, asigură o experiență aparte

Design-ul unei mese de air hockey poate avea un aer modern (chiar futurist), adaptat sau nu unei teme populare printre copii și adolescenți (ex: Angry Birds). Alegerea sa în funcție de stilul pentru care s-a optat în amenajarea sălii de jocuri contribuie la definirea unui decor unic

Air Hockey stimulează dorința de a învinge, iar simplitatea cu care se pot marca goluri îi determină pe jucători să repete aceeași experiență, pentru a-și lua revanșa sau pentru a o acorda. De aceea, acest joc electronic pe bază de jetoane este unul dintre cele mai profitabile dintr-o astfel de sală.

DESCOPERA JOCUL AIR HOCKEY FOUR MONSTERS

Ce alte jocuri electronice sunt la fel de profitabile?

Îți dorești să administrezi un business care poate genera profit, pe baza popularității jocurilor pe care le pui la dispoziție? Asigură-te că mai adaugi pe listă următoarele categorii: 

Citește articolul nostru despre jocurile must-have pentru un business de succes și află mai multe informații despre soluțiile care pot genera profit chiar de la momentul inaugurării sălii!

Te așteptăm pe site cu o gamă variata de jocuri Air Hockey, pentru a alege o variantă de produs pliată pe specificul sălii tale, buget și preferințele clienților. Vezi și alte jocuri electronice cu fise și jetoane din stocul nostru actualizat, pentru a diversifica oferta!

To Top