Lemnul de salcâm Robinia: De ce este preferat pentru echipamentele de joacă?

Spațiile de joacă exterioare trebuie să includă structuri sigure, durabile și care oferă posibilitatea de a explora noi și noi universuri ale creativității. De aceea, echipamentele din lemn Robinia pe care ți le oferim sunt ideale pentru a satisface această sumă complexă de nevoi. 

Vrei să afli mai multe despre lemnul de salcâm (Robinia pseudoacacia), material utilizat în dezvoltarea unor soluții de joacă la cele mai înalte standarde calitative? Îți dorești să descoperi o gama variată de echipamente, realizate din acest tip de lemn? Te afli în locul potrivit!

Vorbim astăzi despre calitățile salcâmului și beneficiile pe care le oferă în cadrul spațiilor de joacă pentru micuților, atât din perspectiva administratorilor unui astfel de perimetru, cât și din punct de vedere al percepției copiilor sau părinților.

Scurtă prezentare a salcâmului 

Salcâmul (Robinia pseudoacacia) este un arbore cu lemn alb, robust, provenit de pe continentul nord-american, ce poate creste până la înălțimi de 25-30 m. Apreciat pentru faptul că se poate dezvolta chiar și pe soluri cu niveluri reduse ale nutrienților esențiali, acest arbore este întâlnit din zonele tropicale si subtropicale ale Asiei și Africii, până în regiunile cu un climat temperat. 

Din punct de vedere al aspectului, speciile de salcâm diferă prin nuanța și aspectul lucios / mat al stratului exterior de lemn. Apreciat pentru calitățile sale deosebite, pe care le vom analiza in capitolul următor, acest tip de lemn este utilizat încă din cele mai vechi timpuri pentru realizarea anumitor structuri exterioare, sau a corpurilor de mobilier.  

Beneficii ale structurilor din lemn Robinia 

Raportându-ne la utilizarea lemnului de salcâm (Robinia pseudoacacia)în realizarea de structuri pentru locuri de joaca exterioare, acest tip de lemn asigură foarte multe beneficii. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea: 

Într-o lume în care masele plastice se regăsesc în mai toate spațiile pentru distracția micuților, acest tip de lemn, prin nuanță și textură, propune un cadru desprins din universul lucrurilor simple ale naturii. 

Lemnul de salcâm are o textură mată, ce lasă impresia unei structuri asupra căreia nu s-a intervenit excesiv în etapa de producție. Aspectul său inspiră senzația unor momente pline de bucurie, obținute într-un mod organic, departe de zgomotul marilor aglomerări industriale. 


Materialul lemnos cu care sunt realizate produsele din gama Robinia Wood Play se bucură de certificare FSC, ce atestă faptul că provine de la arbori recoltați fără a compromite bogăția biologică și structura pădurilor. Lemnul Robinia provine exclusiv din plantații europene. 

Salcâmul are un lemn ce produce o cantitate semnificativă de conservanți naturali, esențiali pentru rezistența acestui material în fața acțiunii factorilor meteo variați: temperaturi extreme, căderi de precipitații, rafale puternice, niveluri diferite ale umidității etc 

De asemenea, conservanții produși în mod organic la nivelul structurii lemnului de salcâm protejează eficient împotriva dăunătorilor și contribuie la încetinirea procesului de putrefacție. Astfel, structurile exterioare pentru joacă, realizate din lemn Robinia, își păstrează aspectul și rezistența pentru foarte mulți ani.

Pentru și mai multă rezistența în fața timpului și a altor factori ce pot afecta structurile din salcâm, toți conectorii utilizați în proces (șuruburi, manșoane, distanțiere, mânere) sunt realizați exclusiv din oțel inoxidabil.

Gama Robinia Wood Play: Design original și posibiltăți nelimitate

Îți punem la dispoziție o listă extinsă de echipamente pentru locurile de joacă exterioare, realizate din lemn Robinia cu proprietăți ce respectă cele mai înalte standarde ale calității. Gama Robinia Wood Play din oferta Waterboyz este compusă din: 

Complexe de joacă din lemn Robinia

Ansambluri de forme și dimensiuni diferite, dispuse pe unul sau mai multe niveluri. Această categorie de echipamente din lemn de salcâm(Robinia pseudoacacia) permite activități fizice variate, realizate în cadrul unor jocuri concepute de micuți chiar pe loc: cățărare, alergare, echilibru. Stimulează creativitatea, atenția la detalii și socializarea cu alți pusti de vârsta lor.

Sisteme de cățărare din lemn Robinia 

Echipamentele din aceasta pagină propun stiluri de cățărare diferite, pe suprafețe ce diferă ca formă sau dimensiune. Cei mici se pot juca pe planurile inferioare și superioare ale sistemelor de cățărare din lemn Robinia, în condiții de siguranță deplină. Frânghiile acestora sunt realizate din polypropilenă cu nucleu metalic, dispunând la capete din aliaj de aluminiu presat. 

Leagăne din lemn Robinia

Leagănele reprezintă unele dintre cele mai îndrăgite echipamente dintr-un spațiu pentru joaca celor mici. Gama de produse ce conțin elemente din lemn de salcâm surprinde prin diversitate și posibilitățile de joaca nelimitate. Leagănele Robinia Wood Play sunt integrate în structuri mult mai complexe, cu un design original. 

Balansoare din lemn Robinia 

Aceste soluții pentru joacă descriu o dinamică simplă, fiind recomandate pentru copii de toate vârstele, dar mai ales pentru cei care preferă un stil de joacă mult mai liniștit. Structurile din salcâm sunt concepute să reziste la mișcările specifice unui balansoar, indiferent de vremea de afară. Elementele de confort și siguranță permit experiențe de utilizare apreciate de orice copil.


Carusele din lemn Robinia

Caruselele din gama Robinia Wood Play sunt dinamice, sigure și distractive. Permit un spațiu în care cei mici pot împărtăși bucuria pentru momentele petrecute în perimetrul de joacă. Zonele pentru șezut sunt realizate din placaj HPL, conceput să ofere un nivel optim de confort, dar și să reziste cu brio probei timpului. 

Tobogane din lemn Robinia 

Senzația oferită de alunecarea pe tobogane este unică, de aceea, această categorie de echipamente nu trebuie sa lipsească dintr-un loc pentru joaca celor mici. Toboganele din lemn Robinia au pante de alunecare finisate perfect și dispun de balustradă la nivelul superior, pentru ca cei mici sa se poată așeza într-o poziție corectă. 

Calisthenics din lemn Robinia 

Structura rezistentă a acestor echipamente pentru exerciții fizice asigură practicanților confort și stabilitate. Sistemele calisthenics le permit puștilor să facă sport într-un perimetru sigur, pentru a dobândi un stil de viață cât mai sănătos. Gama include soluții cu niveluri ale dificultății variate. 

Alte echipamente din lemn Robinia

Descoperă pe site și alte echipamente cu structuri din lemn de salcâm Robinia și alege să comanzi online cele mai potrivite soluții pentru perimetrul dedicat distracției celor mici. 

Ți-au plăcut informațiile prezentate? Te invităm să descoperi și alte articole de blog la fel de interesante, utile pentru alegerile pe care dorești să le realizezi. 

Pentru orice sfat sau recomandare de produs, nu ezita să ne ceri ajutorul. Suntem bucuroși să îți oferim asistența de care ai nevoie, astfel încât să realizezi cele mai inspirate achiziții.  


To Top